Prijave dogodkov – kar pogumno!

Tukaj lahko prijavite dogodke, druženja, pogovore in prireditve. Kljub negotovim časom vas najlepše vabimo, da se na Svetovni dan knjige, 23. aprila, z nami poklonite knjigi, jeziku in pisani besedi.

 

POVEZAVA DO PRIJAVNICE DOGODKOV

POVEZAVA DO PRIJAVNICE NA SPLETNI KNJIŽNI SEJEM

 

Ker je torej druženje v živo omejeno, se selimo na domove, v naravo in v virtualne svetove. V času trajanja Noči knjige ste najlepše vabljeni k sodelovanju: ustvarjajte lastne literarne svetove in jih delite s skupnostjo bralskih navdušencev. Letos vas posebej vabimo, da vtise o potovanjih po knjižnih svetovih delite v obliki avdio in video posnetkov: vnaprej lahko pripravite posnetek lastne pesmi, kratke zgodbe, pravljice, odlomka iz romana, literarne recenzije, navdihnjenega razmisleka o času tu in zdaj, ali pa na ta način posnamete in poustvarite odlomek iz katere vam ljubih knjig. Poskusite se lahko tudi v spletnem predvajanju v živo (»online streaming« na Knjigi obrazov in drugje), ustvarite spletno zgodbo (»story«) na Instagramu ali organizirate knjižni večer s prijatelji preko katerega od platform, ki omogočajo komuniciranje na daljavo, kot so Skype, Houseparty, Zoom, FaceTime in drugi. Knjižni klub v času korone preko Zooma? Zakaj pa ne! Še več idej prihaja še ta teden v posebnem Vodniku po Noči knjige v izrednih razmerah, spremljajte nas!

Načrtovana druženja naj potekajo v skladu z veljavnimi predpisi in varnostnimi ukrepi.

Moderna tehnologija nam omogoča, da smo povezani tudi in predvsem zdaj, ko en drugega najbolj potrebujemo. Prepustite se domišljiji in se na čisto svoj način posvetite knjigi.

 

Zaznamek #nocknjige2020

Da se bomo lažje našli v širnem morju medmrežja, priporočamo, da virtualne dogodke in objave označite z zaznamkom #nocknjige2020 – in seveda še kakšnim po vaši želji in domišljiji.