Vabilo k sodelovanju

Kljub negotovosti bi vam radi sporočili, da vsi organizatorji tudi letos s polno paro pripravljamo Noč knjige 2020. Vas, organizatorje dogodkov, pa pozivamo, da prepustite domišljiji prosto pot, tudi in predvsem zdaj, ko vsak v zavetju lastnega doma, najdemo uteho v naročju knjig.

V preteklih letih so številne knjigarne, knjižnice, kavarne, šole in druge organizacije in javna prizorišča po vsej Sloveniji 23. aprila inovativno pristopale kot samostojni prireditelji literarnih branj in pogovorov, srečanj z avtorji in podpisovanj knjig, delavnic, omizij in drugih dogodkov – s ciljem v središče slovenske javnosti in medijev postaviti knjigo v vseh njenih tradicionalnih in sodobnih oblikah. Letos pa okoliščine od nas zahtevajo, da smo prilagodljivi in inovativni v svojih pristopih. Pozivamo vas torej, da svoje dnevne sobe, spletne učilnice in onilne druženja odprete tudi knjigi in pisani besedi v vseh svojih raznobarvnih oblikah! Aktualna so prav vsa literarna udejstvovanja, ki se bodo zvrstila od marca pa tja do sredine maja.

Če želite sodelovati v Noči knjige 2020 in svojo prireditev promovirati z nami, vas prosimo, da spodnji spletni obrazec izpolnite čimprej.

Žal kaže, da tudi v letu 2020 ne bomo imeli na voljo sredstev za kritje stroškov oblikovanja, tiska in distribucije tiskane verzije kataloga Noč knjige.